Як зберігати гроші під час війни: рекомендації від експертів з фінансів

Питання зберігання грошей завжди актуальне, а під час війни воно стає ще гострішим. Популярні поради свідчать, що зберігати гроші дідівським методом – під матрацом, це неправильно. Але і вкладати гроші в будь-які підприємства під час війни здається ризикованою справою. Фінансисти пропонують кілька варіантів заощадження коштів у складні часи.
У переліку порад на тему "Як не потрібно зберігати гроші", як і раніше, лідирує рекомендація не тримати їх вдома. Це найбільш неефективний спосіб – гроші "не працюють", мало того, їх поступово "з'їдає інфляція". Зазначається, що під час війни українці все ж вважають за краще цієї поради не дотримуватися – вони вважають за краще мати під рукою готівку на екстрений випадок. 
Валютні облігації
Купуючи ОВДП, громадяни України зможуть отримувати щорічний дохід у 4,5% . при цьому дохід отримує і держава. Істотний плюс цього варіанта – відсутність оподаткування. Це означає, що зберігати кошти в ОВДП вигідніше, ніж на депозиті.
Єврооблігації
Цей вид облігацій також є валютним, такими паперами торгують на міжнародному ринку. Фахівці зазначають, що таке вкладення є більш ризикованим, ніж ОВДП, але водночас, як правило, і більш дохідним.
Депозити
Відсотки за зберігання депозитів в Україні на даний момент варіюються від 0,01 до 4% річних. При виборі цього варіанту вкладення грошей потрібно враховувати, що прибутковість безпосередньо залежить від валюти і розміру суми.
Загалом же фінансисти вважають, що навіть під час війни гроші мають працювати, і тому найкращий спосіб зберегти кошти – це інвестування, яке має ґрунтуватися на продуманому фінансовому плані.
Джерело: 5692.com.ua